17 juli 2007

SNOFFE SPANAR SOM ALLTID!
Snoffe älskade att stå så här och lägga hakan mot vårt altanräcke och spana! Han spanade på folk som passerade på vår gata och efter familjen när inte någon var hemma. Han kunde stå så här i timmar och hålla koll på allt och alla. Han lyssnade alltid efter familjens bilar och kunde höra dem på flera kilometers avstånd.
När någon kom hem igen verkligen tjöt och skrek han av fullständig och total lycka!!
Sen välkomnades man varmt med hans glädjetjut samtidigt som han hämtade något att bära på- någons sko annars tog han gärna ens handväska!
Därefter blev det full fart ut på gräsmattan för lite bus, gärna med "stocken" annars med någon "piiiiip". Efter en stunds bus var det dags att gå in tillsammans och då var det leverpastej som gällde! Rutinen då var att Snoffe tog ens hand, drog med en till kylskåpet, slog med tassen i luften, gav en puss och sen fick han leverpastej- ALLTID samma rutin!!



Ibland kunde man undra vad grannarna tänkte om att Snoffe låg och skällde som han gjorde då han busade med sin stock! Jag vet en familj som bor en bra bit ifrån oss, de bara gladdes åt att höra hans glada skällande och brukade konstatera att "nu är nog Jenny hemma"!